Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2016

Αθλιότητα: «Καπνιστός πιλότος»!...


Μπαρ στο Κίεβο αναπαριστά στην πίστα την εκτέλεση του Ρώσου πιλότου ως μέρος θεματικού πάρτι "Πισώπλατη Μαχαιριά" (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναδημοσίευση από rt.com - Χρόνος δημοσίευσης: 11 Ιαν. 2016 05:51



Ένα θεματικό πάρτι σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Κίεβο εγκωμίασε την κατάρριψη από την Τουρκία του ρωσικού τζετ κοντά στη συριακή μεθόριο. Στους προσκαλεσμένους της εκδήλωσης προσφέρθηκε σνακ «καπνιστός πιλότος» και το θέαμα μιας εικονικής εκτέλεσης υπό τη συνοδεία μελωδιών που χρησιμοποιούνται στα προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Καθώς η Ουκρανία με τον ερχομό του νέου έτους βρέθηκε ένα βήμα πιο κοντά στην αδυναμία εκπλήρωσης των οικονομικών της υποχρεώσεων, και με δυσοίωνες προοπτικές για το μέλλον, οι διοργανωτές της εορταστικής εκδήλωσης βρήκαν λόγο για να πανηγυρίσουν.

Ένα άτομο ντυμένο με στολή ναύτη το σύρανε στη σκηνή και το αναγκάσανε να γονατίσει μπροστά σ’ ένα πλήθος σε κατάσταση αντιρωσικής μέθης, καθώς ο παρουσιαστής ανακοίνωνε ότι θα προχωρούσαν σε «εκτέλεση ενός Ρώσου πιλότου».



«Όλοι οι Ρώσοι θα τιμωρηθούν», είπε ο οικοδεσπότης πριν αρχίσει να παίζει χαρακτηριστική μουσική που συνοδεύει πολλά προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους. Ένα δευτερόλεπτο αργότερα, ένα πρόσωπο που φαίνεται να είναι κάποιος καλεσμένος στο εστιατόριο που απολαμβάνει το θέαμα, προσποιείται ότι κόβει τον λαιμό του ατόμου που υποδύεται τον πιλότο του βομβαρδιστικού Su-24.

Στο βίντεο, καθώς το "θύμα" πέφτει στο δάπεδο και σέρνεται έξω από την κύρια σκηνή, ο “δήμιος”, ευχαριστημένος από τον ρόλο του στο έργο, δείχνει το σημάδι της νίκης. Ο κόσμος ακούγεται να φωνάζει «Δόξα στην Ουκρανία!».

Ακολουθώντας το διεστραμμένο χιούμορ των διοργανωτών, ο οικοδεσπότης λέει: «Τώρα προτείνω να συνεχίσουμε τη γιορτή μας, και να είμαστε πιο κεφάτοι από αυτόν τον Ρώσο».

Το κλαμπ έχει επίσης καθιερώσει ένα ειδικό πιάτο και το έχει ονομάσει «καπνιστός πιλότος», ως μέρος ενός πρωτοχρονιάτικου δρώμενου με την ονομασία «Πισώπλατη Μαχαιριά», που παραπέμπει στην έκρηξη του Βλαντιμίρ Πούτιν ενάντια στην κατάρριψη από την Τουρκία του ρωσικού αεριωθουμένου πάνω από τη Συρία.

Το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 που συμμετείχε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία καταρρίφτηκε από ένα τουρκικό μαχητικό F-16 στις 24 Νοεμβρίου Ένας από τους δύο πιλότους του βομβαρδιστικού σκοτώθηκε από τους Τουρκμένιους μαχητές, ενώ ο δεύτερος διασώθηκε.

Μετά από το περιστατικό, η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης σε τουρκικές εταιρείες να εργάζονται στη Ρωσία και της απαγόρευσης σε ρωσικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους. Η Μόσχα ανέστειλε επίσης το καθεστώς ελεύθερης βίζας και εισήγαγε εμπάργκο σε μια σειρά από τουρκικά προϊόντα.

ΠΗΓΗ: https://www.rt.com/news/328476-russian-pilot-execution-kiev/ (Μετάφραση: Λ.-Δ. Παπαδέας)