Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2015

Προσοχή! Μην αγνοήσετε αυτό το ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ!

Η είδηση αυτή θα μπορούσε και να είχε περάσει απαρατήρητη σε μια γρήγορη ανάγνωση της εφημερίδας, καθώς έστεκε στο κάτω αριστερό άκρο της 10ης σελίδας της, σ' ένα μονοστηλάκι, αν και κάπως θρεμμένο είναι αλήθεια. Βλέπετε, σε τέτοιες… μνημειώδεις μέρες που ζούμε, άλλες είναι οι ειδήσεις που συνωστίζονται στις πρώτες θέσεις της εφημερίδας, και των Μέσων γενικά: Γιούρογκρουπ, Σύνοδος Κορυφής, ΕΚΤ, ΔΝΤ, Συμβούλιο, Ευρωκοινοβούλιο, Θεσμοί, συμφωνία, Grexit, χρεοκοπία, (ζώνη του) ευρώ, δραχμή, Τσίπρας, Βαρουφάκης, Τσακαλώτος, Προκόψ (κατ' απλογραφή του Προκόπ'ς) κ.λπ. κ.λπ. Και πραγματικά, το μάτι μου γλίστρησε πάνω από την είδηση κι έτρεξε παρακάτω, προσπερνώντας την· αλλά δεν την προσπέρασε το μυαλό μου· αυτό κόλλησε σε δαύτην, και μάλιστα προβληματίστηκε:


Το σχετικό δημοσίευμα από τον σημερινό «Ρ»

Ε, τον τίτλο μονάχα διάβασα επιτροχάδην:

Αναβάλλονται χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας

Και ενώ μηχανικά το μάτι μου πήγε παρακάτω, το μυαλό μου δεν το ακολούθησε, αλλά σκέφτηκε:

Και η αποκατάσταση της υγείας των αρρώστων, προφανώς και αυτή αναβάλλεται. Αλλά θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα να αναβληθεί επίσης η ενδεχόμενη επιδείνωση της κατάστασης των ασθενών, όπως και ο ενδεχόμενος θάνατος! Προφανώς κάποια μέριμνα θα έχει ληφθεί για το ζήτημα αυτό από την αριστερή μας κυβέρνηση, εν ανάγκη και σε συνεννόηση με τους Θεσμούς ή και με τον ίδιο τον Θεό. Ίσως, λόγω της κρισιμότητας του ζητήματος, κάποια Π.Ν.Π. (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) να είναι, ελπίζω, ήδη έτοιμη για τη Βουλή —θα τη δεχτούμε για λόγους ανθρωπιστικούς· ελπίζω να μην ξινίσει η Α.Μ. (Αυτής Μ…) η Πρόεδρος…

Λοιπόν, για να σοβαρευτούμε, δεν είναι καιρός για χαλάρωμα, Βλέπετε με ποιους ρυθμούς δουλεύει το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου· δεν γνωρίζει Κυριακή και σχόλη, ούτε ωράριο έχει. Εμείς οι εργαζόμενοι, οι προλετάριοι, τι κάνουμε; Μόνο βρίζουμε, αγανακτούμε, αλλά δεν κουνιόμαστε; Γιά σηκωθείτε λοιπόν και τρέξτε στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ! Για να μην περάσει η νέα αντιλαϊκή συμφωνία, το νέο δυσβάστακτο μνημόνιο! Κανένας φόβος, καμιά υποταγή: ο λαός να πάρει φαλάγγι τους υπηρέτες του κεφαλαίου. Μπορούμε!

Στην Αθήνα, στις 7:00 μ.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, στις 7:00 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, και σε πολλές ακόμα πόλεις.