Σάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015

Εσείς πόσους Βαρουφάκηδες πήρατε σήμερα;

Έμελλε να το δούμε κι αυτό, ε… χμ… να το υποστούμε μάλλον! Τι; Μα, τον καταιγισμό της μπαρούφας. Καταιγισμό που δεχόμαστε ανηλεώς όσοι τολμήσουμε να ανοίξουμε κάποιο από τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης, έντυπο, ραδιοτηλεοπτικό ή ηλεκτρονικό. Ανυπεράσπιστοι, γινόμαστε έρμαια των δήθεν δημοσιογράφων, των δημοσιογράφων της αθλιότητας· αυτών που προεκλογικά δεν τόλμησαν ούτε μία φορά να απευθύνουν σε εκπρόσωπο του μέλλοντος να κυβερνήσει κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, μια ερωτησούλα όπως, για παράδειγμα, «ποια είναι η εξωτερική σας πολιτική;»· αυτών που όσες φορές είχαν απέναντί τους εκπρόσωπο του ΚΚΕ στερεότυπα ρωτούσαν «θα συνεργασθείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ;»· ερωτήσεις που δεν εξυπηρετούσαν τον σκοπό της πληροφόρησης ή αποσιωπήσεις που εξυπηρετούσαν τον σκοπό της συσκότισης· στάση που εξυπηρετούσε τον σκοπό της άρχουσας τάξης να αναδιαμορφώσει υπέρ αυτής το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Αυτοί όλοι σήμερα έχουν αδράξει τα λιβανηστήρια και τα θυμιατά και αναπέμπουν ύμνους υπέρ των νέων σωτήρων μας. Ανάμεσά τους κάποιοι κατέχουν δεσπόζουσα θέση, όπως ο πολύς κύριος Βαρουφάκης. Θα αρκούσαν δύο οθονιές (στιγμιότυπα από την οθόνη του υπολογιστή, screenshots… ελληνιστί) δίχως άλλα λόγια.


Οθονιά χτες βράδυ: τρεις (3) Βαρουφάκηδες…

Κι εκεί που χτες το βράδυ αποτύπωσα το παραπάνω στιγμιότυπο νομίζοντάς το, αν όχι μοναδικό, τουλάχιστον εντυπωσιακό και ασυνήθιστο, νά σου σήμερα το πρωί η εικόνα του yahoo:


Οθονιά σήμερα πρωί: έξι (6) Βαρουφάκηδες!
Αμέ! Κωλώνει το yahoo;

Όχι, βέβαια! Πού να κωλώσει! Άντε, βρε, και σ' ανώτερα! Η οθόνη, όπως βλέπετε, έχει άλλες δύο ειδήσεις (ο Θεός να τις κάνει), οι οποίες δεν έχουν Βαρουφάκη. Γιατί, καλέ; Εκτόπισε που εκτόπισε ο τύπος τη Φαίη Σκορδά, δώστε του και τις υπόλοιπες δύο ειδήσεις, να πάρει ο διάολος, τι τσιγκουνεύεστε;