Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2010

Αποδείξεις…




Ξαφνικά, με την είσοδο του καινούργιου χρόνου, όλοι άρχισαν να ζητούν αποδείξεις! Τι διάβολο, σκέφτηκα, μεμιάς γίνανε όλοι τους… άπιστοι Θωμάδες; Δεν είναι κακό, ξανασκέφτηκα. Δεν είναι κακό, επίσης, που θα πάψω έτσι να νιώθω μοναξιά… Μάλιστα, καλό θα ήταν να τους βοηθούσα κι εγώ, όσο μπορώ, στη συλλογή αποδείξεων στην οποία έχουν με τόσο ζήλο επιδοθεί (αυτή ήταν η τρίτη σκέψη μου).

Έτσι, αγαπητοί μου διψασμένοι για αποδείξεις, σας προσφέρω σήμερα μία, "αλιευμένη" στον σημερινό Ριζοσπάστη:

Μπούρδες τα περί "διαφάνειας"

Το «Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου», ελεγχόμενο πλήρως από το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, διοργάνωσε χτες συζήτηση με θέμα τις «καλές εμπειρίες υλοποίησης οικονομικών προγραμμάτων σε χώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ». Καλεσμένοι να μιλήσουν ήταν τεχνοκράτες από χώρες των παραπάνω ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Από τη συζήτηση παρέλασε, εκτός από τον πρωθυπουργό, το σύνολο σχεδόν του υπουργικού συμβουλίου. Η πολύωρη συζήτηση έγινε όμως με κλειστές τις πόρτες. Σε μια σφραγισμένη αίθουσα, κοράκια της καπιταλιστικής οικονομίας και Έλληνες υπουργοί αντάλλασσαν τεχνογνωσία για το πώς πιο αποτελεσματικά θα χτυπήσουν τα λαϊκά δικαιώματα και το εισόδημα. Το κεκλεισμένο μάλιστα των θυρών έσπευσε να υπερασπιστεί ο Θ. Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, βγαίνοντας από τη συζήτηση. Αυτά τα λίγα, για να καταλάβουν και οι πιο δύσπιστοι πόσο κούφια και αποπροσανατολιστική είναι η μπουρδολογία περί "διαφάνειας" που έχει για παντιέρα της η κυβέρνηση.

Ορίστε; Τι είπατε; Ότι δεν ζητάτε τέτοιες αποδείξεις; Ότι ζητάτε τις άλλες αποδείξεις, αυτές που πιστοποιούν την οικονομική σας αθλιότητα (όπως μας έχουν καταντήσει…); Αφήστε τες, καλοί μου, αυτές· μικρή αξία έχουν! Οι αποδείξεις της ολοκληρωτικής αθλιότητας των εκάστοτε κυβερνώντων, εντολοδόχων των κεφαλαιοκρατών, μας χρειάζονται· για να μη ξεχνούμε τον στόχο μας: να τους στείλουμε στον αγύριστο! Όχι, βέβαια, με τον τρόπο που ο Α.Γ.Π. έκλεισε (τάχα) τη "δεξιά" (ο… σοσιαλιστής!) στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας»…