Κυριακή, Απριλίου 29, 2012

Προς Κουτορνιθίους

Προς Κουτορνιθίους επιστολής Φαύλου το ανάγνωσμα πρόσχωμεν! Στον «Ριζοσπάστη» του Σαββάτου 28/4 διαβάζουμε:

«Ορθόδοξες» παγίδες…

Κοινές αγωνίες με το μεγάλο κεφάλαιο, που τρέμει μπροστά στην οργάνωση των εργατών κόντρα στην εξουσία και την αρπαγή του πλούτου που τους ανήκει, μοιράζονται οι δυνάμεις της «Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας Αθηνών», η οποία ανακάλυψε πως «ο κομμουνισμός δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία, περιορίζει την ελευθερία σε ασύλληπτο βαθμό». Και πώς το τεκμηριώνει αυτό; Παραθέτοντας διαπιστώσεις "μαρξιστών" πρώτων… στον αντικομμουνισμό, διαπιστώνοντας πως «ο Χίτλερ με όλη του τη μανία, ούτε τα μισά δεν έκανε», καταγγέλλοντας τη «θρησκεία του υλισμού» και συνολικά με έναν οχετό προσβλητικών για το λαό "συμπερασμάτων" (αφού ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζουν όσους ακούν την πρόταση του ΚΚΕ ως… χαζούς). Μεταξύ άλλων εκφράζει την έγνοια της επειδή «ο μπολσεβικισμός τα τελευταία χρόνια μέσω της ΚΝΕ απλώνει με ιδιάζουσα βουλιμία τα δίκτυα του επί της απληροφόρητης νεολαίας, χρησιμοποιώντας και τα γνωστά αντιπολεμικά - φιλεργατικά συλλαλητήρια μέσω του ΠΑΜΕ στου οποίου το όνομα και τις αφίσες δεν αναφέρεται ότι είναι κομμουνιστικό! (αυτό από μόνο του δείχνει τον ύπουλο χαρακτήρα τους)».

…για την «ελευθερία» και τη νεολαία

Πάντως, τέτοια ανησυχία για τη δυναμική της πρότασης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μόνο οι επιχειρηματίες και τα κόμματά τους έχουν… Ωστόσο, όποιος διαφωνεί με τις θέσεις και τη στρατηγική του ΚΚΕ μπορεί ανοιχτά και σταράτα να κάνει αντιπαράθεση. Και τότε να μιλήσουμε και για την «αληθινή δημοκρατία» και για την «αληθινή ελευθερία», να μιλήσουμε και για το αν αυτή μπορεί να υπάρξει στην κοινωνία όπου οι νέοι έχουν μισθούς 430 ευρώ ή 200 ευρώ για μερική απασχόληση (όταν βέβαια βρίσκουν δουλειά και όταν δεν τους απολύουν ή δε λήγουν οι συμβάσεις τους). Γιατί με τέτοια κατάσταση, σε λίγο οι νέοι δε θα μπορούν όχι οικογένεια να κάνουν αλλά ούτε… εξετάσεις αίματος. Πάντως, γι' αυτά τα προβλήματα των νέων, αυτή η «Ορθόδοξη Χριστιανική Νεολαία Αθηνών» δε βγάζει άχνα. Μήπως τελικά αυτά είναι μέρος της «ελευθερίας» που οραματίζεται για τους νέους;

Σχετικό και το σχόλιο της Πανδώρας στο «Βήμα» της 27ης Απριλίου:

Κύριε διευθυντά,
Διάβασα, τυπωμένο με πηχυαία γράμματα και τοιχοκολλημένο σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης: «Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τις προσεχείς εκλογές: Οι πραγματικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν ψηφίζουν κανένα από τα δεδηλωμένα αθεϊστικά κόμματα, ΚΚΕ και παρακλάδια, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά κλπ. Ορθόδοξη Χριστιανική Νεολαία Αθηνών». Τα σχόλια δικά σας. Εγώ απλώς να παρατηρήσω ότι η παγανιστικών διαθέσεων «Χρυσή Αυγή» του δωδεκάθεου δεν περιλαμβάνεται στα «δεδηλωμένα αθεϊστικά κόμματα» της αφίσας. Εκ παραδρομής;
Μετά τιμής,
Πανδώρα

Παρατήρηση ιστολόγου: Είναι αντιφατικό βέβαια να λογίζεται άθεος ο λάτρης του δωδεκάθεου, αλλά τούτο δεν είναι η ουσία της είδησης και του σχολιασμού.

Σας ευχαριστώ, Πονηρότατε Σεραφείμ, που μου υπενθυμίζετε ότι καλώς έπραξα που από 9 χρονών σας απέβαλα από τη ζωή μου.

Θα τελειώσω, όπως και στην προηγούμενη ανάρτησή μου, με άλλο ένα κουίζ, κι αυτό χάριν παιδιάς, που λένε —άλλωστε είναι συμπληρωματικό του προηγούμενου: Οι δύο φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνονται εκ πρώτης όψεως… διαφορετικές, ωστόσο έχουν… 107 (ίσως και περισσότερες) ομοιότητες. Μπορείτε να εντοπίσετε, τουλάχιστον αυτές τις 107; Αν όχι, λυπάμαι. Η μυωπία σας μάλλον δεν σας βοηθάει να δείτε τα πράγματα καθαρά, πόσο μάλλον να διαλέξετε το σωστό ψηφοδέλτιο, του ΚΚΕ βέβαια! Ελπίζω, δεν συμβαίνει στους αναγνώστες του ιστολογίου τέτοιο πράγμα!