Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2012

Ανθ' ημών… Γουλιμής!

Όχι, καμία σχέση δεν έχει η σημερινή ιστογραφή μου με ιστορική αναδρομή, ούτε γενικά στα πολιτικά πράγματα του τέλους του 19ου αιώνα (δεν μας έχουν γυρίσει ακόμη τόσο πίσω, πιστεύω!) ούτε ειδικότερα στον Χαρίλαο Τρικούπη, στον οποίο ανήκει η γνωστή φράση του τίτλου, όταν στις εκλογές του 1895 απέτυχε να εκλεγεί επειδή την έδρα που διεκδικούσε την κέρδισε ο αντίπαλός του Μιλτιάδης Γουλιμής, για 4 μόλις ψήφους. Ούτε υιοθετώ το ήθος και την ευπρέπεια που αποπνέει η φράση· μόνο για τη διάσταση του απρόοπτου που υποδηλώνει τη δέχομαι, αν και μάλλον άλλοι μυστηριώδεις συνειρμοί μού την έφεραν στον νου. Ίσως φταίει η ηχητική ομοιότητα του Γουλιμή με τον Γκούγκλη ή Γούγλη, τον γνωστό μας Google (ανάλογη επενέργεια ασκούν πάνω μου και οι λέξεις γιγγλυμός, γογγυσμός, γάγγλια κ.λπ.), ίσως φταίει η… πετριά μου. Αλλά αρκετά φαιδρά το άρχισα, ενώ για κάτι σοβαρό πρόκειται: Από χτες το πρωί δεν μπορώ να επισκεφτώ το ιστολόγιο tasosnastos.blogspot.com. Ο Γκούγκλης αντί ν' ανοίξει το ιστολόγιο εμφανίζει αυτή τη σελίδα:

Ο… Γουλιμής!

Αντί, λοιπόν, tasosnastos.blogspot.com (το γνωστό «tasos manifesto»)… bX-9hsts4! Και, βέβαια, η "βοήθεια" του Γκούγκλη… «βοήθειά μας», τουτέστιν «φέξε μου και γλίστρησα», ήτοι «μηδέν εις το πηλίκον» (ή «πηλήκιον», αν προτιμάτε), δηλαδή πάπαλα, μούφα και όλα τα σχετικά.

Σήμερα το πρωί έλαβα το παρακάτω μήνυμα από τον tasos manifesto υπό μορφή σχολίου στην τελευταία ανάρτησή μου Τι απεργάζεται η ΕΕ για το δικαίωμα της απεργίας. Σε μεγαλογράμματη γραφή, προφανώς εκφράζει την αγανάκτηση, τη δικαιολογημένη, του γράφοντα.

ΒΟΗΘΕΙΑ
ΕΙΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ BLOG "tasos manifesto".
ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ…
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ…
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ "TASOS MANIFESTO"…
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ,
ΕΙΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΠΛΟΚΟΣΦΑΙΡΑ…
tasos manifesto

Στο απαντητικό μου σχόλιο σημείωσα: «Αυτή είναι η “ανοιχτή”, η “δημοκρατική” κοινωνία του κυβερνοχώρου! Μην τρέφουμε αυταπάτες, ούτε ότι θα κάνουμε επανάσταση μ' αυτήν (εκτός αν είναι τύπου πλατείας Ταχρίρ ή Λιβύης), ούτε καν ότι θα είναι ένα (βοηθητικό) όπλο μας σε μια επαναστατική πορεία».

Φίλε Τάσο, εύχομαι η τελευταία λέξη στο μήνυμά σου (ΜΠΛΟΚΟΣΦΑΙΡΑ) να είναι τυπογραφικό λάθος και όχι πικρή προφητεία! Δηλαδή να έχουμε να κάνουμε πράγματι με ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ (σφαίρα των μπλογκ) και όχι με ΜΠΛΟΚΟΣΦΑΙΡΑ (σφαίρα των μπλόκων)!