Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2011

Να Καμίνης, να μάλαμα!


Πληροφορηθήκαμε από τις ειδήσεις (αντιγράφω εδώ από τον ιστότοπο http://www.athinapoli.gr/) ότι:

Με μαύρα περιβραχιόνια, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, συνόδευσε μουσικά την παρέλαση η φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων.

Η φιλαρμονική επέλεξε να δημοσιοποιήσει τη διαμαρτυρία της με τις μαύρες κορδέλες σε όλα τα μουσικά όργανα, παρ' ότι ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης τούς είχε προφορικά προειδοποιήσει ότι αν κατέβαιναν στην παρέλαση με μαύρες κορδέλες θα τους παραπέμψει τη Δευτέρα στο πειθαρχικό, με το ερώτημα της απόλυσης.


Κύριε Καμίνη μας, είσθε ευφυής, προνοητικός και επιμελής άνθρωπος —το γνωρίζουμε— οπότε μάλλον δεν χρειάζεστε τη δική μου συμβουλή. Μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα έχετε ήδη πράξει δεόντως. Όμως εγώ —κι ας με συγχωρήσετε— καλού κακού θεωρώ υποχρέωσή μου να σας διαφυλάξω από κάποια, έστω ελάχιστα πιθανή, παράλειψή σας, οπωσδήποτε δικαιολογημένη από τις τόσες φροντίδες που έχετε, η οποία ωστόσο ενδέχεται να αποδειχθεί μοιραία: Μη λησμονήσετε, αν βεβαίως κρίνετε ότι το έχετε ανάγκη (που δεν το νομίζω), να απευθυνθείτε στον εξαίρετο προκάτοχό σας, τον κύριο Νικήτα Κακλαμάνη, για να σας πει πώς θα μπορέσετε να χειραγωγήσετε το Πειθαρχικό Συμβούλιο, ώστε να βγάλει την επιθυμητή απόφαση.

Α! Και να σας ευχηθώ «και εις ανώτερα», ώστε τελικώς η θητεία σας να μην υστερήσει από εκείνη του διαπρεπούς προκατόχου σας! Αντιλαμβάνομαι εξάλλου πόσο επαχθές σάς είναι το βάρος της αναπόφευκτης σύγκρισής σας με τον Τιτάνα εκείνον, που έχει λαμπρύνει τον πολιτικό στίβο της χώρας. «Και στα δικά σας», λοιπόν! Γιατί όχι, δηλαδή; Τι σας λείπει;