Τετάρτη, Δεκεμβρίου 30, 2009

Κακιά ώρα…

Κατά πληροφορίες, μη διασταυρωμένες μέχρι στιγμής πλην από αξιόπιστες πηγές, η υπόθεση του τραγικού συμβάντος στο ελληνικό φορτηγό πλοίο «Aegean Wind», που στοίχισε τη ζωή σε τρεις έλληνες και έξι αλλοδαπούς ναυτικούς, ανατέθηκε στον 4ο ειδικό ανακριτή κο Ουτιδανό(*). Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κος Ουτιδανός πρόκειται εντός της ημέρας να καλέσει για ανάκριση την κατηγορουμένη ως υπαίτιο της τραγωδίας (όπως έσπευσε με παρρησία περισσή και τόλμη αξιέπαινη να κατονομάσει ευθύς εξαρχής η βασική μάρτυρας κατηγορίας, υπουργός κα Λούκα Κατσέλη), την κα Κακιά Ώρα(**). Εικάζεται ότι η κατηγορουμένη θα ζητήσει, όπως συνηθίζεται, ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία της. Κατ' ασφαλείς πληροφορίες την υπεράσπιση της κατηγορουμένης την έχει αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος κος Μαύρος Γάτος. Άλλες πληροφορίες, όπως περί τελέσεως ευχελαίου στα γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρείας ή περί διαταγής των πλοιοκτητών προς τους κυβερνήτες των πλοίων τους να μεριμνήσουν ώστε να αναρτηθεί σε κατάλληλο μέρος της πλώρης μπλε χάντρα κατά της βασκανίας κ.τ.τ., ελέγχονται ως ανακριβείς.

Αρμόδιοι κύκλοι σημειώνουν πάντως ότι η Κακιά Ώρα έχει πολλάκις κατά το παρελθόν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη για ανάλογα αδικήματα και μάλιστα όχι λίγες φορές έχει κριθεί τελεσιδίκως ένοχη και έχει τιμωρηθεί με βαρύτατες ποινές κάθειρξης. Είναι δε, επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, απορίας άξιον πώς προχτές, την ημέρα της τραγωδίας, βρέθηκε να κυκλοφορεί ελεύθερη. Ίσως φταίει το κακό μας συναπάντημα (με την κα Κατσέλη, αίφνης).

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

(*)Γνωστός με το ψευδώνυμο Ζοροτρανός κατά τις ημέρες της –πάλαι ποτέ– (παρ)ακμής του, όταν κορδωνόταν και φούσκωνε δυσανάλογα προς το εκτόπισμά του…

(**)Ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 18:15 και ενώ η πυρκαγιά στο πλοίο ήταν ακόμα σε πλήρη εξέλιξη, η αρμόδια υπουργός κα Λ. Κατσέλη με χαρισματική οξύνοια και απαράμιλλο θάρρος αποκάλυψε και στιγμάτισε τον βδελυρό εγκληματία: «Το σημερινό τραγικό συμβάν επιβεβαιώνει ότι ακόμα και ανήμερα των Χριστουγέννων ελλοχεύει ο κίνδυνος, η κακιά ώρα».