Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2011

Ψήφισμα των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Η απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας ήδη διανύει την έκτη εβδομάδα! Σ' αυτούς βρίσκεται όλες αυτές τις μέρες του αγώνα τους η σκέψη μας, ο νους μας, η καρδιά μας. Οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι η τιμή της εργατικής τάξης της δοκιμαζόμενης χώρας μας. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Χτες, Κυριακή, πραγματοποίησαν άλλη μία γενική συνέλευση και έβγαλαν το ψήφισμα που παραθέτω. Το βήμα σ' αυτούς λοιπόν. Υποκλινόμαστε:

Κυριακή 4/12 - Ψήφισμα των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Ψήφισμα - Κάλεσμα για αγώνα
Συνάδελφοι εργάτες
Ο βιομήχανος Μάνεσης έδειξε για ακόμα μία φορά το πρόσωπο που έχουν όλοι οι βιομήχανοι. Έκανε άλλες 16 απολύσεις την ώρα που διαδηλώναμε μπροστά στο Υπουργείο, μετά από 32 μέρες απεργίας. Είναι αδίστακτοι αλλά και τρομοκρατημένοι.
Νομίζουν ότι μπορούν να μας φοβίσουν, ότι μπορούν να μας λυγίσουν.
Κύριοι βιομήχανοι, εμείς δεν είμαστε σαν τους ανθρώπους σας! Για τον χαλυβουργό δεν έχει γυρισμό! 35 μέρες απεργίας είναι μεγάλο σχολείο! Είναι πανεπιστήμιο που δεν έχετε πάει!
Βιομήχανε Μάνεση. Η γενική συνέλευση των χαλυβουργών σου απαντάει!
Άκουσέ το καλά! Είμαστε όλοι απολυμένοι! Πίσω στη δουλειά θα γυρίσουμε όλοι! Σκλάβους δε θα μας κάνεις! Έλα εσύ μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ.
Συνάδελφοι εργάτες, εργαζόμενοι
Στην Ελληνική Χαλυβουργία οι βιομήχανοι με τη μαύρη κυβέρνησή τους δοκιμάζουν την αντοχή όλης της εργατικής τάξης.
Αν σπάσουμε εμείς, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο! Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δε θα είναι το ίδιο!
Τη δύναμη που μας δίνετε δεν πρόκειται να την προδώσουμε! Δεν κατεβήκαμε σε τέτοιο σκληρό αγώνα για να περάσουμε την ώρα μας! Για να τα διπλώσουμε στις δυσκολίες και τις απειλές. Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας και το ψωμί των παιδιών μας!
Θα γυρίσουμε μόνο αν νικήσουμε! Για αυτό σας θέλουμε στο πλευρό μας, πιο κοντά στον αγώνα.
Σε όλα τα εργοστάσια ετοιμάζονται να κάνουν τα ίδια, σε αρκετά ξεκίνησαν κιόλας: εκ περιτροπής εργασία, διήμερα, τριήμερα, μειώσεις μισθών πάνω από 30%, απολύσεις, απλήρωτοι για μήνες.
Οι βιομήχανοι κλιμακώνουν την επίθεσή τους. Και οι εργάτες θα κάνουμε το ίδιο! Εμείς είμαστε πιο δυνατοί! Και είμαστε ακόμα στην αρχή!
Η γενική συνέλευση των απεργών χαλυβουργών καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 5/12/2011 και ώρα 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας: Όλα τα σωματεία του Θριασίου. Εργοστασιακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα, λαϊκές επιτροπές, συλλόγους. Κάθε τίμιο συνδικαλιστή που αντιστέκεται.
Είναι προσκλητήριο αγώνα, να μη λείψει κανείς!
Να οργανώσουμε την απάντησή μας. Να προκηρύξουμε και να οργανώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις:

  • 24ωρη Απεργία για όλο το Θριάσιο για την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη.
  • Μεγάλη συγκέντρωση έξω από την πύλη της Χαλυβουργίας
Να βροντοφωνάξουμε: Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας που κατακτήθηκαν με αίμα. Σκλάβοι για τα κέρδη των βιομηχάνων δε θα γίνουμε!
Συνάδελφοι εργάτες
Μην ακούτε τα ψέματα των βιομηχάνων και των ανθρώπων τους, δεν θα δουλεύουν αυτοί με μισθούς πείνας, δε θα βρεθούν αυτοί στην ανεργία! Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους!
Μην τους φοβάστε, είναι ανίσχυροι όταν οι εργάτες πάρουν απόφαση για αγώνα!
Η νίκη των χαλυβουργών, νίκη όλων των εργατών!
Η γενική συνέλευση των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Ασπρόπυργος 4/12/2011

Λεβεντιά! Μπράβο σας, αδέρφια! Κοφτερός ο λόγος του εργάτη: «Αν σπάσουμε εμείς, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο! Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δε θα είναι το ίδιο!» Τα λέει συμπυκνωμένα όλα! Έχουμε χρέος όλοι να τους στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, και οικονομικά ασφαλώς, αυτούς που σηκώνουν τον σταυρό για λογαριασμό όλων μας. Η ταξική αλληλεγγύη επιβάλλεται. ΠΡΕΠΕΙ να νικήσουν! Τότε θα έχουμε νικήσει ΟΛΟΙ.
Θυμηθείτε, έχει ανοιχτεί λογαριασμός για την ενίσχυσή τους:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
200/623301-52
IBAN GR4001102000000020062330152