Τρίτη, Απριλίου 27, 2010

Υγιής αντίδραση


Στη χθεσινή μου ιστογραφή με τίτλο «Εκρηκτικές καταστάσεις» έγραφα:

«…Προσέξτε, επίσης, πώς πρέπει να διαβάζετε πίσω από τις γραμμές των "ευπρεπών" κειμένων των αστικών φύλλων των εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλοεργολάβων και λοιπών λακέδων του συστήματος. Για παράδειγμα–γύμνασμα, έστω το χθεσινό πρωτοσέλιδο κύριο πολιτικό σχόλιο της εφημερίδας “Καθημερινή” με τίτλο “Η αποδόμηση”…».

Στη συνέχεια παρέθετα με μπλε γράμματα το κείμενο της εφημερίδας και με βιολετιά το κείμενο «που διαβάζουμε εμείς, οι ανερυθρίαστα κόκκινοι». Ο «Ριζοσπάστης» προφανώς διάβασε το παραπάνω πρωτοσέλιδο κύριο πολιτικό σχόλιο της εφημερίδας «Καθημερινή» και, ανερυθρίαστα κόκκινος στα σίγουρα, το διάβασε σωστά. Γι' αυτό επέλεξε να απαντήσει με επίσης πρωτοσέλιδο κύριο πολιτικό σχόλιό του:


Να παραλύσουν

Δυναμώνουν τελευταία οι φωνές αστών πολιτικών και δημοσιολόγων, για την αναγκαιότητα αναδιαμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος και των κομμάτων του κεφαλαίου, με αφορμή την κρίση, τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος και, κυρίως, την επιβολή μιας διαρκούς πολιτικής σφαγιασμού εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων, σφαγιασμού της ίδιας της ζωής του λαού για τη σωτηρία του κεφαλαίου. Φοβούνται μπροστά στην ενδεχόμενη αδυναμία τους να χειραγωγήσουν το λαό, να τον υποτάξουν. Φοβούνται το ενδεχόμενο συνειδητής αμφισβήτησής τους, επειδή, με δεδομένη την κρίση, τα μέτρα–καρμανιόλα για το λαό, μπορεί να μπουν πλατιές λαϊκές δυνάμεις σε αγώνα αντεπίθεσης, ρήξης, ανατροπής. Να κάνει ο λαός το φόβο τους πραγματικό τρόμο, τέτοιο που να παραλύσουν. Να οργανώσει, μαζί με τους ταξικούς αγώνες, το δικό του ενιαίο κοινωνικοπολιτικό μέτωπο πάλης για τη λαϊκή εξουσία, ως τη μοναδική, σε όφελός του, διέξοδο.

Αυτή είναι στάση υγιούς αντίδρασης στα σχέδια της οικονομικής ολιγαρχίας. Η λαϊκή εξουσία είναι η μόνη διέξοδος από τη σημερινή κρίση.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Υ.Γ.: Μερικά ακόμη ακρώνυμα ΔΝΤ:

Δυνάστες Νέας Τάξης
Δεινά Νέας Τάξης
Δεινοί Νέοι Τρομοκράτες
Δανείζουμε, Νηστεύετε, Τρώμε!