Δευτέρα, Απριλίου 09, 2012

Συνέχεια στις «Σκέψεις ενόψει της απεργίας των ναυτικών»

Θεώρησα απαραίτητο να δώσω το βήμα για ν' ακουστούν κάποιες φωνές ελπίδας, διαφορετικές από τα «κορακοειδή» που μας μαύρισαν την ψυχή στην πρωινή μου ανάρτηση «Σκέψεις ενόψει της απεργίας των ναυτικών». Αυτές οι φωνές δεν φτάνουν, βέβαια, στα κανάλια και στις εφημερίδες των μεγαλοεφοπλιστών και μεγαλοεργολάβων, των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου. Για την ακρίβεια, φτάνουν μεν, διότι τους έχουν σταλεί, αλλά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Δείτε τις, διαβάστε τις εδώ.

1. Ανοιχτή επιστολή προς τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) 22 σωματείων

Ανοιχτή επιστολή προς τον ΣΕΤΕ

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Μεγάλο-ξενοδόχοι, ηγέτες του ΣΕΤΕ
Προκαλείτε, έχετε απύθμενο θράσος, εγκαλείται τους ναυτεργάτες που αγωνίζονται για τη ζωή τους, και εσείς, οι εκμεταλλευτές χιλιάδων εργαζομένων στα χλιδάτα σκλαβοπάζαρά σας, να παρουσιάζεστε σαν οι σωτήρες της οικονομίας.
Είστε αδίστακτοι, θέλετε όλοι, να υπηρετούν τη δίψα σας για όλο και περισσότερα κέρδη με εργαζόμενους με μηδενικά δικαιώματα.
Κάθε κλάδος που αγωνίζεται τον πολεμάτε. Απαιτείτε από το πολιτικό σας προσωπικό, να διαφυλάξει την έννομη τάξη, να βάλετε το εργατικό κίνημα στο γύψο, θέλετε άκρα του τάφου σιωπή, θέλετε την υποταγή στα συμφέροντά σας.
Παρουσιάζεται σαν εθνικό συμφέρον, την κόλαση που δημιουργείται για τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες με 250€ και 300€ με ατέλειωτες ώρες δουλειάς και με μηδενικά δικαιώματα. Παρουσιάζεται σαν εθνικό συμφέρον τα κέρδη σας.
Οι εργαζόμενοι της χώρας μας είναι όντως οργισμένοι και αγανακτισμένοι. Όχι όμως με αυτούς που αγωνίζονται. Είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι με την τάξη σας, η οποία είναι στο σβέρκο μας και ρουφά τον πλούτο που παράγουμε, που μας στερεί ακόμη και την ίδια τη ζωή.
• Ο κόσμος μας είναι, απέναντι στον δικό σας κόσμο.
• Τα δικά σας συμφέροντα, είναι η δική μας κόλαση.
• Θα εντείνουμε και θα συντονίσουμε τον αγώνα μας, για να αποτινάξουμε από πάνω μας, τους εκμεταλλευτές μας.
• Θα εντείνουμε τον αγώνα μας, για να καρπωνόμαστε τον πλούτο που παράγουμε, γιατί ο πλούτος ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες, για να γίνουν οι διακοπές δικαίωμα για όλους, για να μην εμπορεύεστε αυτή την ανάγκη του λαού.
Κάτω τα χέρια σας από τους ναυτεργάτες απεργούς.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους ναυτεργάτες, να οργανωθούν στα συνδικάτα τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Χωρίς εμάς, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, είναι απλά κουφάρια.

1. Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείο Αττικής
2. Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας
3. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης
4. Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Λάρισας
5. Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Λέσβου
6. Σωματείο Εργαζομένων στα Τουριστικά Επαγγέλματα Σάμου
7. Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κως
8. Ένωση Εργαζομένων στις Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις Λήμνου
9. Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας
10. Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου
11. Σωματείο Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Εστιατορίων Λευκάδας
12. Σωματείο Προσωπικού Τουριστικών Επαγγελμάτων Κεφαλλονιάς
13. Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο – Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας
14. Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου Grand Resort Λαγονήσι
15. Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ
16. Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ
17. Σωματείο Εργαζομένων INTERCONTINENTAL
18. Σωματείο Προσωπικού CARAVEL
19. Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου NOVOTEL
20. Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου STANLEY
21. Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου ROYAL OLYMPIC
22. Σωματείο Εργαζομένων Ξενοδοχείου CROWNE PLAZA

2. Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΕΔΡΑ: ΣΜΥΡΝΗΣ 2 – 83 1ΟΟ ΣΑΜΟΣ

ΤΗΛ: 22730 27561 # FAX: 22730 28440 # E-MAIL: eksamou@otenet.gr

Σάμος 8 Απρίλη 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είμαστε στο πλευρό των ναυτεργατών

Η μέχρι τώρα πολιτική της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και η ασύδοτη δράση των εφοπλιστών, έχουν υποβαθμίσει τις συγκοινωνίες των νησιών μας και έχουν δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Έχουν μειώσει τα δρομολόγια, βάζουν καράβια όποτε τους εξυπηρετεί, υπέργηρα, ανασφαλή και με πανάκριβα εισιτήρια.
Η πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, δίνει συνεχώς νέα προνόμια στους εφοπλιστές. ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΜΑΡ ψήφισαν προχτές την άρση του ΚΑΜΠΟΤΑΖ και στην ακτοπλοΐα.
Η πολιτική αυτή θα χειροτερέψει ακόμα παραπέρα τις συγκοινωνίες των νησιών μας και θα οδηγήσει τους ναυτεργάτες στην ανεργία χωρίς συμβάσεις και ασφάλεια. Η κυβέρνηση επέλεξε την περίοδο των γιορτών να περάσει αυτά τα μέτρα για εκβιαστικού λόγους, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των νησιωτών που τώρα όλοι τους επικαλούνται.
Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν είναι αυτή που δημιουργεί πρόβλημα σε μας τους νησιώτες και στην τουριστική κίνηση, όλο τον χρόνο. Ας αφήσουν λοιπόν οι εκπρόσωποι των εφοπλιστών τα κροκοδείλια δάκρυα για μας τους νησιώτες που μας θυμούνται όταν έχουν απεργία οι ναυτεργάτες.
Εμείς οι νησιώτες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την απεργία των ναυτεργατών γιατί είναι και δικά μας παιδιά και δικός μας αγώνας. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και στεκόμαστε δίπλα τους.
Πρόσφατα βρεθήκαμε και εμείς στους καταπέλτες και θα το ξανακάνουμε. Οι κινητοποιήσεις μας στη Σάμο την Ικαρία και τους Φούρνους ήταν αγώνας για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Για τις συγκοινωνίες που δεν έχουμε. Ενάντια στην άρση του καμποτάζ, για ναυτεργάτες με δικαιώματα και για συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν εμάς τους νησιώτες και όχι τους εφοπλιστές.
Γι' αυτό ο αγώνας των ναυτεργατών είναι και δικός μας αγώνας!
Η Διοίκηση

Δείτε την στην ιστοσελίδα http://skopelos-news.blogspot.com/2012/04/blog-post_5486.html