Πέμπτη, Οκτωβρίου 24, 2013

Επιστολή MusicHeaven προς Atlantis FM με αφορμή προαναγγελία συνέντευξης από τον κασιδιάρη


Ο MusicHeaven είναι ένας αξιόλογος ιστότοπος (και ηλεκτρονικό περιοδικό) με πλούσιο θεματολόγιο, ελκυστικός για όποιον ασχολείται με τη μουσική ή απλώς ενδιαφέρεται γι' αυτή. Ο Atlantis (μην περιμένετε να δώσω λινκ για δαύτον) είναι ένας άθλιος αντιδραστικός σταθμός, που έχει για σήμα του το «Α», δήθεν το αρχικό της επωνυμίας του, όμως το πλασάρει έτσι, ώστε να παραπέμπει στον αναρχικό αντιεξουσιαστικό αχταρμά. Σκόπιμα, καθόλου τυχαία. Λίγο λαϊφστάιλ, λίγο λούμπεν, λίγο φασισμός. Ο σταθμός αυτός στο ξεκίνημά του εξέπεμπε χωρίς άδεια στη συχνότητα των 90,0 MHZ των FM, όταν ο 902 εξέπεμπε στους 90,2 MHZ, με αποτέλεσμα την παρεμβολή στην εκπομπή του 902, μέχρι και την ολοκληρωτική φίμωσή του σε κάποιες περιοχές του Πειραιά, θυμάμαι. Τυχαίο; Δεν νομίζω… Ο MusicHeaven συνεργαζόταν —όπως πληροφορούμαι από τη δημοσίευση του MusicHeaven που παραθέτω— με τον Atlantis —συνεργασία που δεν περιποιεί τιμή για τον συνεργαζόμενο, αλλά σήμερα πληροφορήθηκα από δημοσίευση του μουσικού ιστότοπου ότι η «επικείμενη» συνέντευξη του κασιδιάρη στον σταθμό οδήγησε τον MusicHeaven να διακόψει την εν λόγω συνεργασία, κι αυτό είναι προς έπαινο.

Τέλος ο κασιδιάρης είναι ο γνωστός κασιδιάρης, ο με «Κ» κεφαλαίο συνήθως γραφόμενος, χάριν ακριβολογίας, ως Κασιδιάρης (όπως λέμε αυτός είναι κύριος με «Κ» κεφαλαίο, κάπως έτσι!).

Δείτε στη συνέχεια τη δημοσίευση του MusicHeaven, με ημερομηνία 16-10-2013. Στον ιστότοπο η δημοσίευση ακολουθείται από πλήθος σχολίων, δεν τα διάβασα, αλλά με μια ματιά που έριξα διαπίστωσα ότι έχουν ενδιαφέρον, κυρίως όσον αφορά την αποκάλυψη του ρόλου του Atlantis.

Επιστολή MusicHeaven προς Atlantis FM με αφορμή συνέντευξη του Κασιδιάρη

Ένα από τα συνεργαζόμενα sites του MusicHeaven ήταν ο Atlantis FM.

Μέχρι σήμερα.

Αφορμή της λήξης της συνεργασίας μας ήταν ένα δελτίο τύπου με τίτλο «Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ATLANTIS» με σλόγκαν «στον Atlantis μιλάμε όλοι!».

Δεν θέλουμε συνεργάτες που να συνεργάζονται —έστω και ραδιοφωνικά— με συμμορίες νεοναζί, των οποίων οι αρχηγοί είναι στη φυλακή και έχουν εκθρέψει αποβράσματα της κοινωνίας, όπως ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή του MusicHeaven στον Atlantis:

Καλημέρα.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη συνέντευξη του ακροδεξιού νεοναζιστή που θα φιλοξενήσετε στο στούντιό σας, σας ενημερώνουμε πως από σήμερα σταματάμε άμεσα κάθε συνεργασία με τον Ατλαντίς και θα εκδώσουμε σχετικό δελτίο τύπου για τη λήξη της συνεργασίας μας και τους λόγους αυτής.

Σας καλούμε επίσης να αποσύρετε ΣΗΜΕΡΑ το λογότυπο του MusicHeaven που βρίσκεται δεξιά στις σελίδες σας και να μην το χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά για κανένα λόγο.

Πόση υποκρισία, να ανεβάζετε δημοσίευση με τον νεοναζιστή και λίγο πιο κάτω να γράφετε «Καλό Ταξίδι, φίλε Παύλο».

Πόση ανευθυνότητα, να βάζετε έναν νεοναζιστή να μιλάει —χωρίς αντίλογο— σε χιλιάδες ψυχές που τώρα διαμορφώνονται.

Ντροπή σας.

Έτσι, για να προβάλλουμε αξιέπαινες πράξεις και στάσεις· μην ανασύρουμε (από τα σκατά) μόνο τη Σώτη ή τον Πορτοσάλτε.