Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2013

Οι "φίλοι" των ναυτεργατών


Αναδημοσιεύω από τη διαδικτυακή πύλη (πόρταλ ελληνιστί ή, καλύτερα, portal…) 902.gr την είδηση χωρίς σχόλια, είναι εύγλωττη από μόνη της για τον ολισθηρό κατήφορο των οπορτουνιστών.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δερμιτζάκης μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει στον ορίζοντα αυτή η απεργία (των ναυτεργατών) που γεμίζει τον κόσμο αγωνία και ανασφάλεια».

Ακολούθως καλεί τους ναυτεργάτες να αντιληφθούν, όπως αναφέρει, «το μέγεθος των προβλημάτων και να επιτρέψουν, να δείξουν καλή θέληση και να σκύψουν στα προβλήματα των αγροτών για να δουν ότι εδώ το πρόβλημα είναι τεράστιο. Καταστρέφονται ανθρώπινες ζωές. Να δώσουν συγκαταβατικά μια λύση ώστε να βρεθεί διέξοδο».

Δηλαδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα προβλήματα των αγροτών τα προκαλεί η απεργία των ναυτεργατών και όχι η εφαρμοζόμενη πολιτική που εξαθλιώνει και τις οικογένειες των ναυτεργατών και των μικρών και μεσαίων αγροτών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την προηγούμενη βδομάδα συμμετείχε σε όλες τις συσκέψεις της Περιφέρειας Κρήτης με σκοπό να στηθεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός ενάντια στους ναυτεργάτες —στο πλαίσιο αυτό έγιναν και οι παραπάνω δηλώσεις του.